Hayatımızın hemen her alanında temas ettiğimiz akıllı telefonlar, gün içinde en sık kullandığımız cihazların başında geliyor. Sadece arama yapmanın ve mesaj atmanın ötesine geçen telefon kullanımında en sık düşülen hata ise kulaktan dolma bilgiler. Peki çoğumuzun akıllı telefonunu kullanırken düşmekten korktuğu bu hataların aslında bir hata olmadığını, sadece yanlış aktarılmış bilgiler olduğunu söylesek… O bilgiler neler mi, gelin birlikte bakalım.
Akıllı Telefonlar Hakkındaki Gerçekler
- Akıllı telefonlar için en sık kurulan cümle belki de, “Arka planda açık çok fazla uygulama varsa şarjı çabuk biter.” Bu cümle teknik olduğu kadar pratik olarak da yanlış. Apple ve Android yazılım kullanan cihazların özellikle övündüğü çoklu uygulama kullanımı, cihazı yavaşlatan bir unsur değil. Öyle ki, çoklu uygulama kullanımının da bir seviyesi var. Arka planda açık olan uygulama sayısının da bir sınırı var ve akıllı telefonunuz siz bu seviyeye geldiğinizde o uygulamaları zaten kapatıyor.
- Şarj konusunda bilinen bir diğer yanlış ise bataryanın doluluğu. Yeni nesil cihazlarda yer alan lityum-ion piller şarjınız ne kadar dolu olursa olsun yeniden dolum yapmanıza imkan tanıyor ve hatta bu sayede daha iyi performans sergiliyor. Yani telefonunuzu şarj etmek için bataryasının tamamen boşalmasını beklemenize gerek yok.
- Telefonunuzun teknik özelliklerinin fazla olması onu performans olarak en üst seviyeye çıkarmıyor, ne yazık ki. Tamamen kullanıcı alışkanlıkları ile paralel olan bir durum olan performansın ölçülebildiği belki de iyi nokta kamera özellikleri. İnsan gözü 8MPx’den fazlasını zaten algılayamadığından, daha yüksek değerdeki kameraların yaptığı tek şey fotoğrafın boyutunu büyütmekten öteye geçemiyor.
- Akıllı telefon kullanıcıların titiz davrandığı bir diğer konu şarj aleti. Birçok kullanıcı telefonu ile birlikte gelen şarj aleti dışında bir alet kullanmaktan çekiniyor. Ancak bu konuda dikkat etmeniz gereken tek nokta, kullandığınız şarj kablosunun üretici firmasının güvenlik standartlarını sağlayıp sağlamadığı.
- Siz de telefonunu gece uyurken şarja takmaktan çekinenlerden misiniz? Çekinmeyin. Yeni nesil akıllı telefonlarda yer alan piller şarj olduktan sonra elektrik almamaya başladığı için gece uyurken gönül rahatlığıyla telefonunuzu şarj edebilirsiniz.
- Cep telefonu parlaklık ayarını otomatiğe getirmek bataryanızın ömrünü uzatmaz. Sensörler ortama uygunluk için sürekli çalıştığından ve arka planda sürekli CPU tüketimine neden olduğundan gözleriniz için iyi olsa da bu özellik şarjınızın daha kısa sürede bitmesine neden olur.
- Akıllı telefon çağında görselliğin önemini bir düşünün… Kim Instagram fotoğraflarına küçük bir ekrandan bakmak ister ki? Kullanıcı alışkanlığı olarak sürekli daha büyük ekrana yönelmenin bir dürtü olduğu günümüzde kimse küçük ekranlı bir telefon talebinde de bulunmuyor.
Tüm bu bilgiler ışığında bir dakika olsun yanınızdan ayırmadığınız akıllı telefonunuzla olan ilişkinize temiz bir sayfa açmaya ne dersiniz? :)