Zevklerimize göre dekore ettiğimiz evlerimiz, içinde rahat bir nefes alıp dinlendiğimiz yaşam alanlarımızdır. Bu yaşam alanı içinde balkonlar ayrı bir öneme sahip bulunmaktadır. Çübkü balkonlarımız, dört duvar arasında otururken, her zaman dışarı çıkmak yerine bir hava almak, mola vermek, dinlenmek, derin bir nefes almak, çevreyi seyretmek, yaz aylarında serinlemek için adım attığımız ilk yerlerdir aslında. Balkona çıktığınızda boş bir yapı, depo amacıyla kullanılmak üzere konulmuş dolaplar, kapaklı eşyalar görmek de bizim elimizde; zevkimize göre döşediğimiz, evimiz kadar iyi hissettirecek bir yer olarak görmek de bizim elimizdedir. İkinci alternatifi seçenler için, bu hafta balkon dizaynı ve balkon dizaynının olmazsa olmazı balkon aksesuarları fikirlerinden bahsetmek isterim.
Balkon Aksesuarları Fikirleri
Hayalinizdeki balkona kavuşmak için, öncelikle balkonlarınızın her metrekaresini en verimli şekilde kullanmanın yolunu bulmalısınız. Balkon ölçülerinize göre balkon aksesuarları ve dekorasyonu yaparsanız balkonunuzu asla sıkılıp sıkışmadan, keyifli vakit geçireceğiniz bir yere dönüştürebilirsiniz. Balkonlar için dışarıya açılan odalar, benzetmesi de yapabiliriz. Bu yüzden bu odayı tıpkı evin diğer odaları gibi gönlünüzce döşemelisiniz. Balkonunuzu dekore etmeye ilk olarak duvarlarından başlayabilirsiniz. Zemininde yer tutmayacak ama dekorasyonun önemli parçalarından biri olan balkon duvar aksesuarlarını kullanabilirsiniz. Bunlar neler mi olabilir?
- Tablo ve çerçeveler
- Dekoratif duvar süsleri
- Duvar sticker
- Asma duvar saksıları
- Duvar rafları
- Duvar lambaları
- Askılı objeler
- Duvar mumlukları
Balkonunuzda duvar rafı kullanmak hem başlı başına bir balkon duvarı aksesuarı elde etmenizi sağlar hem de koymak istediğiniz ama zeminde yer kaplamasını istemediğiniz malzemelere yer açmanızı.
Balkon demirlikleriniz için kullanabileceğiniz sevimli aksesuarlar da mevcut. Farklı kumaşlar ve iplerle rengarenk bir görüntü elde edebilirsiniz. Ayrıca askılar kullanarak yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayabilirsiniz. Eğer balkonunuzun darsa ya da yer işgal etmek istemiyorsanız balkon demiri saksıları kullanabilir, içerisine yaz çiçekleri ekebilirsiniz.
Ayrıca balkonunuzu bahçeniz yapabilirsiniz. Balkonunuzun kapasitesine göre; belirleyebileceğiniz ölçüde, konumuna, güneş alıp almıyor oluşuna göre bakımı uygun olacak bitki ve çiçeklerle balkonunuzda kendi çiçek bahçenizi oluşturabilirsiniz. Hatta dilerseniz balkonunuzda sebzeler de yetiştirebilir, organik ve dalından malzemelerinizi salata ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Orada geçireceğiniz, onlarla ilgileneceğiniz yarım saat bile sizi gündelik yaşamın stresinden çekip alacaktır. Tüm bunlar için balkonunuzu renkli saksılar, altlıklar, askılı çiçeklikler, sehpalar, sulama ve budama gereçleri kullanarak çok hoş görünümlü bu balkon aksesuarları ile dekore edebilirsiniz. Belki kendinize minik bir sehpa ve güzel bir sandalye takımı koyabilir, tüm o canlılığı seyredebilirsiniz.
Eğer geniş bir balkona sahipseniz bahçe mobilyaları kullanabileceğiniz alanınız varsa, kendinize daha konforlu ve ev rahatlığı sağlayacak bahçe mobilyaları alabilirsiniz. Salıncağı andıran sallanan geniş koltuklar ve renkli yumuşak yer minderleri, balkon keyfinizi kişiselleştirmenize yardımcı olabilir. Zemine yapay çim ekleyebilir, kilim tarzı hafif ürünler de tercih edebilirsiniz. Özellikle balkon ya da kış bahçesi gibi daha salaş alanlarda palet mobilyalar kulllanabilirsiniz. Depolama alanı hem de oturma alanı olarak kullanabileceğiniz bu mobilyalar özellikle biraz geniş alanlarda çok keyifli dinlenme ortamları oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
Eski ahşap görünümlü mobilyalar, sehpalar ve balkon aksesuarları ya da modern çizgili demir, çelik sandalye masa ve sehpalar… Hamak, salıncak koltuklar, köşe rafları, sıradan olamayan korkuluklar bambu ya da yapay çiçek panelleri ile kaplanmış balkon demirleri, köşe takımları, sarmaşıklar, mumluklar uzun kablolu minik lambalar… Kısacası; balkon aksesuarlarında yaratıcılığın sınırları yok. Kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak, evinizde uyguladığınız birçok şeyi balkonunuzda da yapabilirsiniz. Kalanı keyifli dinlenlemeler, keyifli arkadaş ve aile sohbetleri.