Trekking Malzemeleri Nelerdir?

Trekking Malzemeleri

Doğa yürüyüşü” anlamına gelen trekking, outdoor sporlar arasındaki en hafif spor çeşitlerinden biridir. Uzun soluklu yürüyüş anlamına gelen trekking aktivitesinin daha konforlu, daha güvenli ve daha az yorucu geçmesi için kullanmanız gereken bazı trekking malzemeleri bulunmaktadır. Eğer trekking yapmaya yeni başlıyorsanız öncelikle bu malzemelerin neler olduğunu öğrenmenizde ve ardından da bu malzemeleri edinmeniz de fayda var. “Trekking malzemeleri nelerdir?” sorusunun yanıtı ve trekking ile ilgili merak edilen diğer detaylar yazımızın devamında sizleri bekliyor. 

Trekking Nedir?

Trekking Malzemeleri Trekking Nedir?

Trekking malzemelerine geçmeden önce “trekking nedir?” sorusuna açıklık getirmek isteriz. Hiking ile de sık sık karıştırılan trekking sözcüğü dilimize İngilizce’den geçmiştir. İngilizce’de doğal engellerle dolu bir arazi parçasını herhangi bir ulaşım aracı kullanmaksızın yürüyerek aşmak anlamına gelen trekking, yorucu ve uzun yürüyüşlerdir. Hiking ise; günübirlik doğa gezisi anlamına gelmektedir. Doğada vakit geçirmeyi sevenlerin vazgeçilme aktivitelerinden olan hiking ve trekking’in huzur verici rolleri de bulunmaktadır. Özellikle yoğun iş temposundan ve şehir hayatından biraz uzaklaşmak isteyenlerin tercihi olabilecek trekking, bir grupla yapılabileceği gibi 2 kişi ya da tek bir kişi tarafından da yapılabilir. Çeşitli sürprizlere karşı tedbirli olmak amacıyla gideceğiniz rotayı önceden sevdiklerinize bildirmekte fayda olacaktır.

Trekking Nasıl Yapılır?

Trekking Malzemeleri Trekking Nasıl Yapılır?

Trekking yapmak için özel bir yeteneğe ihtiyaç yoktur. Yediden yetmişe sağlık koşulları el veren herkes trekking yapabilir. Trekking yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta şudur: Yapacağınız yürüyüşü belli bir tempoda yapmanız gerekir. Vücudunuzu zorlayacak ani hızlanma ya da yavaşlama durumlarından kaçınmalısınız. Çünkü bu durumlar, daha erken yorulmanıza neden olacaktır. Grup halinde trekking yapacaksanız ise; bir takım lideri belirlenmesi gerekir. Bu lider, her zaman en önde yürümeli ve grubun yürüyüş temposunu belirleyici kişi olmalıdır. Eğer ilk kez trekking yapacaksanız; fazla zorlanmayacağınız bir parkur seçmeli ve kademe kademe parkurların zorluk derecesini arttırmalısınız.

Trekking Malzemeleri

Trekking Malzemeleri Nelerdir?

Doğada yürüyüş yaparken; konforunuzu arttıracak ve sizi doğanın tatsız sürprizlerine karşı koruyacak bazı ekipmanlarla güvenliğinizi sağlayabilirsiniz. Trekking yaparken edinmeniz gereken trekking malzemeleri listesine gelin hep birlikte göz atalım!

Kıyafetler

Outdoor Bot: Trekking yaparken hem ayağınızı hem de ayak bileğinizi koruma altına almak için kaliteli bir bot tercih etmenizi öneririz. Bileğinizi tam kavrayan, su geçirmeyen ve hava alabilen bir bot trekking yaparken rahat etmenizi de sağlayacaktır. Botunuzu ayak numaranızdan yarım numara büyük almanız daha rahat bir yürüyüş yapmanızı sağlayacaktır. Trekking ayakkabı ve botları Trekking & Hiking kategorimizde sizleri bekliyor.

Çorap: Doğa yürüyüşü yapacağınız zaman normal çoraplarınızı değil trekking çorabı kullanmanızı öneririz. Uzun konçlu trekking çoraplarını yazlık ve kışlık olarak tercih edebilirsiniz.

Pantolon: Yine trekking için özel olarak üretilmiş pantolonları tercih etmeniz spor esnasında rahat etmenizi sağlayacaktır. Alacağınız trekking pantolonunun hava alabilen kumaşlardan üretilmiş olmasına ve çabuk kuruyan özelliğe sahip olmasına dikkat edebilirsiniz. Pantolon & Şort kategorimizden aradığınız pantolonu bulabilirsiniz.

Şapka/Bere: Yazın şapka, kışın ise bere kullanımı trekking yaparken son derece önemlidir. Alacağınız şapkanın kulak ve ense bölgenizi güneşten koruyor olmasına dikkat etmelisiniz. Kışın ise polar bereleri tercih edebilirsiniz. Şapka, Bere, Eldiven kategorimizden tüm ürünlere göz atabilirsiniz.

Trekking Malzemeleri Kıyafetler

Güneş Gözlüğü: Trekking yaparken göz sağlığınızı korumak için ultra viole ışınları kesecek kaliteli bir cama sahip gözlük tercih etmenizi öneririz. Outdoor gözlük kategorimizden gözlük modellerini inceleyebilirsiniz.

Yağmurluk: Ağırlık yapmaması amacıyla katlanabilen ve portatif yağmurlukları tercih edebilirsiniz.

İç Giyim: Kış aylarında soğuktan korunmak için termal iç giyim ürünleri kullanmanızda fayda var.

Polar: Polar, yine soğuk havalarda soğuktan korunmanıza yardımcı olacak orta katman giysisdir. Hafif bir yapısı olan polarlar oldukça sıcak tutarlar.

Ceket: Son katman olan ceketler, su geçirmez ve rüzgar geçirmez özellikte olmalıdır. Ayrıca doğada gerektiğinde fark edilebilmek adına canlı renklerde bir ceket tercih etmenizi öneririz. Mont, Yelek, Ceket kategorimizden tüm ürünlere göz atabilirsiniz.

Ekipmanlar

Sırt Çantası: Yanınızda çeşitli ekipman ve malzemeleri taşıyabilmeniz için en fazla 20-35 litrelik bir sırt çantası edinmenizde fayda var. Eğer yeni bir sırt çantası alacaksanı bel ve göğüs kemerli olmasına, yağmur koruyuculu olmasına ve bol cepli olmasına dikkat edebilirsiniz. Outdoor Çanta kategorimizde aradığınız çanta modelini bulabilirsiniz.

Fener: Yürüyüş sırasında yanınızda fener taşımak sizi olası durumlara karşı güvende tutacaktır. Karanlık bastırdığında önünüzü daha iyi görebilmek için ayrıca kafa lambası da tercih edebilirsiniz. Fener & Kafa Lambası kategorimizden ürünleri incleyebilirsiniz.

Düdük: Her yürüyüşçünün sahip olması gereken ekipmanlardan biri de düdüktür. İstenmeyen bir kaybolma durumunda ya da haberleşme gerektiren durumlarda düdük, kurtarıcı olacaktır.

Trekking Malzemeleri Ekipmanlar

Baton: Bir doğa yürüyüşçüsünün mutlaka sahip olması gereken ekipmanlardan biri batondur. 2 adet baton edinerek iniş ve çıkış performanslarınızı daha güvenli gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bazı durumlarda denge sağlamaya da yardımcı olan batonlar, ayaklara binen vüdut ağırlığına hafifletme konusunda da etkilidir.

Termos: Yanınızda su, çay ya da kahve taşımak isterseniz bir termos edinmeniz de gerekecektir. Yürüyüş molalarında bir çay ya da kahve fena olmaz, öyle değil mi?

Çakı & Bıçak: Çakı ve bıçak olmazsa olmaz trekking ekipmanları arasında yer almasa da bulundurmakta fayda var.

İlk Yardım Çantası: İstenmeyen düşme, çarpma ya da çeşitli darbelerde hızlı müdahale için muhakkak bir ilk yardım çantası edinmelisiniz. İlk yardım çantanızda olması gereken malzemeler: yapışkan rulo bant, rulo sargı bezi, ilaçlı yara bandı, steril kare gaz bezi, elastik bandaj, üçgen bandaj, sprey ya da losyon anestetikler, ince lastik eldivenler, antibiyotikli krem, antiseptik solüsyon, yağlı tül bandaj, mikroplu atıkları koymak için torba, çengelli iğne, makas, cımbız ve ilk yardım kitapçığı. İlk Yardım & Medikal ürünleri kategorimizden inceleyebilirsiniz.

Konaklama Ekipmanları: Eğer trekking sonunda doğada konaklama durumunuz varsa yanınıza çeşitli kamp malzemeleri de almanızda fayda var. Bunlar; çadır, uyku tulumu ve mat gibi malzemelerdir.

Trekking yaparken güvenliğinizi sağlayacak tüm bu malzemeleri Outdoor & Kamp kategorimizden inceleyebilirsiniz.

Kamp yapmayı sevenler için kamp malzemeleri detaylı listesi yazımızda sizleri bekliyor!

Önceki YazıSonraki Yazı