Yüz Yogası Hareketleri & Temel Teknikler

yüz yogası hareketleri

Vücudunuzun her yerinde olduğu gibi yüzünüzde de kaslar bulunur. Yaş ilerledikçe bu kaslar gerginliğini ve sıkılığını kaybederek gevşeyip esner. Deri altında gevşeyen kaslar sarkma olarak kendini gösterir. Mimiklerin kullanılması zaman içinde yaşla birlikte kırışıklıklara neden olur. Yüzünüzdeki yaşlanma belirtilerini önlemek ya da yok etmek için birçok farklı çözüme başvurabilirsiniz. Bu çözümlerden en trend olanıysa yüz yogası olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca kozmetik sektörü de bu alanda oldukça gelişmiştir. 

Anti-aging kırışıklık karşıtı kremler ve kırışıklık giderici serumlar gibi ürünler son yıllarda oldukça revaçta. Bunun yanı sıra tedaviye değil kamufle etmeye yönelik kapatıcı ürünler de mevcuttur. Dolgu, yağ enjeksiyonu, botoks gibi cerrahi işlemler de yüzü gençleştirmek için sıklıkla tercih edilen çözümlerdendir. Siz de elbette tüm bunları kullanarak yaşlanmanın yüzünüzde oluşturacağı etkileri geciktirebilir veya azaltabilirsiniz.

Peki, daha doğal ve son derece etkili bir yöntem denemeye ne dersiniz? Yüz yogası, aslında uzun yıllardan beri kullanılan gençlik sırlarından biri. Yaşlanma belirtilerini önleyen, sarkmaların ve kırışıklıkların ortaya çıkmasını geciktiren, yüzün daha gergin olmasını sağlayan bir yöntem. Yaparken cilt tipinize ve ihtiyacınıza uygun şekilde belirleyeceğiniz nemlendirici krem ve serumları kullanabileceğiniz, ellerinizle uygulanan bir gençlik masajı. 

Yüz yogası yapanlar tarafından ortaya konulan yüz yogası öncesi sonrası fotoğraf ve verileri sayesinde bu işlemin etkili olduğu birçok kişi tarafından kanıtlanmıştır. Düzenli ve doğru şekilde yaparsanız siz de mutlaka etkisini göreceksiniz!

Yüz yogasının faydaları

Yüz Yogasının Faydaları 

  • Yüzünüzdeki ilk yaşlanma belirtileri ortaya çıkmadan önce bunlar için önlem almak en doğru çözümdür. Yüz yogasıyla birlikte aktif olarak işleyen yüz kaslarınız sayesinde genç ve diri görünümünüzü çok uzun zaman koruyabilirsiniz. 
  • Yüz yogası, düzenli olarak yapıldığında gün içinde yaşadığınız yorgunluğu ve stresi yüzünüzden atmanıza yardımcı olur. Mental olarak sizi rahatlatır ve dinginleşmenize yardımcı olur. 
  • Rahatlayabileceğiniz bir yüz egzersizi yapmak için tercihen uyumadan önceki bir zaman dilimini seçebilirsiniz. Yarı aydınlatılmış loş bir odada güzel kokulu küçük mumlar yakıp dingin bir müzik açabilirsiniz. Buhurdanlığa koyacağınız aromatik yağlar ile rahatlatıcı bir kokunun size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. Bu atmosfer sayesinde hem vücudunuz hem de zihniniz gevşeyecektir. Yüz yogası hareketleri ile cildinizi de rahatlatıp uykunuz için harika bir hazırlık yapabilirsiniz. Tüm bunlar sayesinde hem ruhunuz arınmış olur hem de vücudunuzu uykuya hazırlarsınız. 
  • Yüz temizleyici gibi bakım ürünleri ile birlikte yapıldığında daha genç görünmenize yardımcı olur.
  • Ciltteki kolajen miktarını artırır. 
  • Hücre yenilenmesine destek olur.
  • Cildin daha gergin görünmesini sağlar.
  • Cilt yönünün yukarı doğru olmasını sağlar.
  • Doğal cilt ışıltısının ortaya çıkmasına yardımcı olur. 
  • Kilo alıp vermeye bağlı yanaklarda oluşan sarkmaların toparlamasına yardımcı olur.

Faydalarını öğrendikten sonra “Yüz yogası nasıl yapılır?” sorusunu merak edenler için bölge bölge bazı hareketlere yer verdik.

dudak yogası

Dudak Çevresi Hareketleri 

Dudak kenarı çizgileri için yüz yogası hareketlerine dudaklarınızı nemlendirerek başlayabilirsiniz. Bu sayede eğer dudaklarınız kuru ise hareketler esnasında gerilmeyecektir.

  • Balon Hareketi: Yanaklarınızı balon şişiriyormuş gibi genişlettikten sonra bu pozisyonda sabit şekilde kalmanız gerekiyor. 20 saniye kadar durduktan sonra bu seti 3 kez tekrarlayabilirsiniz. 
  • Kalem: Dudaklarınızın arasına ince ve düz bir kalem yerleştirdikten sonra bu kalemi ileri geri hareket ettirebilirsiniz. Bu işlemi günde 15 kez tekrarlayabilirsiniz.
  • Elmacık kemiklerinizin alt hizasına parmaklarınızı yerleştirip gülümseyerek bu hareketi 20 kez tekrarlayabilirsiniz. 
  • Dudaklarınızı dişlerinizin üzerini kapatacak şekilde içe doğru kıvırdıktan sonra u sesi çıkarmayı deneyebilirsiniz. Bu hareketi 15 kez tekrarlamalısınız. 
  • Ağzınızı iyice gerginleştirecek şekilde açıp gülümsemelisiniz. Bu hareketi 10 saniye boyunca 3 set yapmalısınız. 
göz çevresi yogası

Göz Çevresi Hareketleri

Yüz yogası göz çevresinde de etkilidir. Çeşitli kırışıklıklar göz kremi ile rahatlıkla giderilebilirken bu alanda yapacağınız çeşitli egzersizler de son derece faydalı sonuçlara yol açacaktır. Göz kapağındaki sarkmalar, göz kenarındaki kaz ayakları ve kırışıklıklar için etkili çözümler oluşturur. 

  • Avuç içlerinizi kaşlarınıza yerleştirerek onları yukarı doğru germelisiniz. Gerdiğiniz sırada aşağı doğru bakmanız gerekir. Göz kapakları için uygulayacağınız bu egzersiz sayesinde düşük göz kapağı probleminin önüne geçebilirsiniz. Günde 1-2 dakika bu işlemi uygulayabilirsiniz.
  • İşaret parmaklarınızı kaşlarınızın başladığı noktaya, başparmaklarınızı ise dudak çizgisinin bittiği noktalara yerleştirmelisiniz.  Bastırarak iki yöne de cildinizi gerdirin. Bu hareketi 3 set olacak şekilde 10 saniye uygulamalısınız.
  • Gözlerinizi olabildiğince çok açarak işaret ve başparmağınızla alttan ve üstten destekleyerek gergin durmasını sağlayın ve tam karşıya bakın. Bu sırada nefesinizi tutun. 10 saniye bekleyin.
  • Gözlerinizi tamamen açarak karşıya doğru bakın. Başparmaklarınızı gözlerinizin kenarına yerleştirerek gerdirin. 10 saniye kadar bu şekilde kalın ve 3 set uygulayın. Kaz ayakları için yüz yogası hareketlerinden biri olan bu yöntem oldukça etkilidir. 

Yanak Çevresi Hareketleri

Yüz yogası elmacık kemiği ve yanaklar çevresinde etkili sonuçlar verir. Yüz yogası yanak dolgunlaştırma konusunda da etkilidir. 

  1. Balon şişirmek yanak kaslarınızı çalıştırır. Balonu iyice şişirdikten sonra dudak hizanızda hafifçe bırakarak havasını boşaltmasını sağlarken çıkan havaya karşı üfleyebilirsiniz. Bu hareketi 10 defa tekrarlamalısınız. Yüz yogası yanak sarkması sorununu gidermek için etkilidir. 
  2. Orta boy bir yemek kaşığının sapının uç kısmını dudaklarınızın arasına alın. Yukarı aşağı hareket ettirin ve kaşık yukarı konuma geldiğinde 2 saniye bu pozisyonda tutun. Bu hareketi 15 kez tekrarlayın ve 2 set halinde uygulayın. Bu hareket sayesinde yanaklarınızın ve gıdık bölgenizin sıkılaştığını ve toparlandığını hissedebilirsiniz. 
  3. Yüz yogası ile gamze oluşturmak istiyorsanız gülümseme egzersizi yapabilirsiniz. Gülümsedikten sonra 10 saniye kadar pozisyonunuzu koruyun ve 3 set halinde tekrarlayın. Bir diğer yöntem ise yanak egzersizidir. Bunun için ekşi bir limon yediğinizi düşünerek dudaklarınızı birbirine bastırın ve bu hareketi 15 saniye boyunca yapın. Bu hareketin gamzelerin olduğu bölümdeki kasları çalıştırdığını fark edeceksiniz. 3 set halinde tekrarlayın. 
boyun için yoga

Boyun Çevresi Hareketleri 

  • Başınızı geriye konumlandırarak boynunuzun tamamen gerilmesini sağladıktan sonra havaya öpücük atmalısınız. Bu hareket sayesinde boyun kaslarınız çalışacaktır. Aynı zamanda alt yanak kaslarında da etkilidir. 20 saniyelik setler halinde 3 kez tekrarlayabilirsiniz.
  • Sırtınız düz bir pozisyonda olacak şekilde oturun ve başınızı hafifçe geriye atın. Dilinizi üst damağınıza değdirerek 10 saniye bu pozisyonu koruyun. Bu sayede gıdı olarak da bilinen boynun üst bölgesini çalıştırabilirsiniz. 
alın yogası

Alın Çevresi Hareketleri 

  • Alın bölgesindeki kan akışını hızlandırmak ve çizgileri engellemek için yapılacak bu harekette, ellerinizi alnınızın kenarlarına yerleştirmelisiniz. İki yandan da gerilme kuvveti uygulayarak gerginliği hissettikten sonra kaşlarınızı kaldırıp indirmelisiniz. 2 set olacak şekilde 20 kez tekrarlayabilirsiniz.
  • İşaret parmaklarınızı kaşlarınızın üzerine koyarak gerdirin ve kaşlarınızı yukarı aşağı kaldırın. Bu hareketi yaparken işaret parmaklarınız direnç göstererek kaşlarınızı zorlamalıdır. 50 kez tekrarlayın. Dilerseniz setlere bölebilirsiniz.

Burun Çevresi Hareketleri 

Yaş ilerledikçe burun ucu aşağı doğru iner ve büyümeye devam eder. Burun çevresini toparlamak için bazı hareketler bulunur. Yüz yogası burun için de etkilidir. 

  • Burun deliklerinizi aşağı doğru hareket ettirmeye çalışmalısınız. Tavşan burunlarını düşünün, bir şey kokladıkları zaman aşağı doğru bir çektirme hareketi yaparlar. Siz de bunu yapmayı denemelisiniz. Aşağı doğru hareket ettirin ve serbest bırakıp doğal konumuna gelmesini sağlayın. Bu sırada dudaklarınızı hareket ettirmemeye özen gösterin.
  • Tavşan burnu hareketinin bir diğer versiyonu da işaret parmağınızı burun ucunun altına yerleştirip çok hafif şekilde kaldırmanızla oluşur. Burnunuzu bu şekilde kaldırarak burun kanatlarını aşağı yukarı hareket ettirmelisiniz. 
  • Burnun kavis noktasını bularak iki elin işaret ve orta parmaklarıyla bu kavis üzerinden yanaklara doğru baskı oluşturarak masaj yapın.

Yüz yogası ilginizi çektiyse, “Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?” yazımız da ilginizi çekebilir, keyifli okumalar!

Önceki YazıSonraki Yazı