Ofis Çiçekleri

Ofis Çiçekleri

Ofis çiçekleri, aslında kapalı mekan veya iç mekan çiçekleri olarak da adlandırılabilir. Ama ofiste bitkinin konumunu evdeki kadar ayarlayamayabilirsiniz ve bakımını belli zamanlarda yapabilirsiniz. Bunun için size ofiste yetiştirilebilecek çiçekler ve bitkiler listesi hazırladık.

Duvar Sarmaşığı (Hedera Helix)

Ofis Çiçekleri

Duvar sarmaşığı ofis çiçekleri için tuhaf bir öneri gibi gelebilir ama ofisinizde kancayla saksı asabileceğiniz yüksek bir yer varsa hem hoş bir görünüm sağlayabilir hem de havayı zararlı gazlardan temizleyebilirsiniz. Yapraklarını dökmez ve yeşil kalır. Rüzgar görmeyen ve ışık alan bir köşeyi sevecektir. Kapalı mekanda arada budamanız gerekebilir.

Salon Palmiyesi (Livistona)

Ofisinizde, özellikle de bireysel ofisinizde şaşaalı bir görüntü mü istiyorsunuz? Salon palmiyesi bunun için ideal ofis çiçekleri arasında. Palmiyeye benzeyen bu dayanıklı bitkide bonsai havası da var. Aşırı sulamaya gelmeyen bir bitki. Toprağı üstten kontrol ettiğinizde birkaç parmak derinliğinde kuruma varsa sulayabilirsiniz. Doğrudan güneş ışığı yaprakları yakabilir. Sararan kuruyan yaprakları budamanız iyi olur.

Jerbera (Gerbera)

Ofis Çiçekleri

Papatyagillerden biri olan ve ofis çiçekleri arasında sıkça rağbet gören gerbera, evde kadar ofiste de saksıda yetiştirmek için ideal. Rengarenk çiçekleri sayesinde en gri iş gününde bile ortama canlılık katma potansiyeline sahip. Çiçek kısmı güneşi pek sevmez, fazla maruz kalırsa boynunu büker. Suyu azalırsa da sarkar ama suladığınız anda dikleşir. Çiçekleri dökülse bile yapraklarının arasından yenileri çıkar.

Şans Bambusu

Bambu ağacı tabii ki ofislere sığmayacak yabani bir bitki ama şans bambusu denen bambu kesitlerini istediğiniz yere koyabilirsiniz. Bambuyu kurutmak çok zor. Orkide gibi ışık alabileceği şeffaf bir saksıda 15 günde bir su eklemeniz yeterli. Çakıllarla dik durmasını sağlayabilirsiniz. Toprakta da yetişir. Kıvrık olması için taze saplara tel dolayabilirsiniz.

Draçena Bitkisi

Ofis Çiçekleri

Draçena bitkisi, görüntü olarak kurdele çiçeğini andırır ama dilerseniz farklı renklerde başka türleri de mevcut. Boyu epey uzayabilir, dolayısıyla onu ofiste seperatör olarak kullanabilirsiniz. Doğrudan güneş ışığı almayan aydınlık alanlar tam ona göre. Her mevsim oda sıcaklığında bakılması gerekli. Verdiğiniz su da oda sıcaklığında olmalı.

Benjamin Bitkisi

Benjamin bitkisinin boyu 50 cm’den 2,5 m’ye kadar değişebilir. Uzun olanları (draçena gibi) ofiste alanları ayırmak için kullanılabilir. Karanlığı sevmez, ışıkta canlanır. Rüzgar yapraklarını dökebilir, o yüzden kuytu yerlere yerleştirin. Haftada iki kere sulamanız gerekli ama sulamadan önce parmağınızla toprağın nemini mutlaka kontrol edin, gerekirse sulamayı erteleyin.

Japon Şemsiyesi

Ofis Çiçekleri

Adından da anlaşılacağı üzere Japon şemsiyesi tam da bir grup şemsiye gibi görünür. Güneşi değil ışığı sever, kendini ona göre konumlandırır. Yapraklarında solma veya kararma meydana gelirse yeterince ışık almadığını anlayabilirsiniz. Yazın haftada en az 2 kere, kışın haftada en az 1 kere sulanmalıdır. Kapı ve pencere gibi rüzgar alan yerlerden uzak tutun.

Ofis dekorasyonuna dair keyifli tüyolar burada!

Önceki YazıSonraki Yazı