Çiçek İsimleri: Ofiste de Çiçek Yetiştirebilirsiniz

Ofisler gri ve soğuk olmak zorunda değil. Birkaç güzel çiçekle atmosferi hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar değiştirebilirsiniz. Bazı çiçek çeşitleri kapalı ortamda bakılmaya oldukça müsaittir. Dolayısıyla, ofis çiçek bakımı için ideal bir yer gibi gelmese de bunları ekstra bir efor sarf etmeden yetiştirebilirsiniz. Saksı çiçekleri, çiçek bakımı kolay olan türlerdendir. Ofiste bakılabilecek çiçek isimleri bu yazıda!

1. Kurdele Çiçeği


Ofiste bakılabilecek çiçek isimleri denilince en başa kurdele çiçeğini koymamak olmaz. Kurdele çiçeği yüksek raflarda ve askılı sepetlerde de yetiştirilebildiği ve aşırı ilgi istemediği için ofis ortamına oldukça uygun. Büyümesi için ışık görmesine de gerek yok, masanıza koysanız bile olur. Adını kurdeleye benzeyen ince uzun yapraklarından alır ve gayet dekoratiftir.

2. Limonotu (Melisa)

Çayı da demlenip içilebilen hoş kokulu melisa da ofiste bakılabilecek çiçek isimleri arasında sayılabilir. Üstelik, aşırı güneş de aşırı gölge de onun o hoş kokusunu salmasına engel değil. Ayrıca, uzmanlara göre, ofisinizde melisa bulundurmak moralinizi düzeltir ve motivasyonunuzu yükseltir.

3. Devetabanı

Devetabanı, ofiste bakılabilecek çiçek isimleri içinde kulağa pek hoş gelmeyenlerden biri olsa da asla göz ardı edilmemeli. Yemyeşil ve bol yapraklı bu bitkiyi öldürmeniz neredeyse imkansız. Üstelik, devetabanının sağlık için iyi olduğu sonucuna ulaşan araştırmalar da var. Üstelik çiçek bakımı da kolay: Haftada iki kere sulayarak toprağını nemli tutmaya dikkat edin.

4. Barış Çiçeği

Devetabanının aksine, barış çiçeği ofiste bakılabilecek çiçekler isimleri arasında kulağa en hoş gelenlerden. Görüntüsünün de isminden arta kalır yanı yok. İsmini duymamış olsanız da göz okşayan beyaz çiçeğine elbet bir yerlerde denk gelmişsinizdir. Araştırmalara göre bulunduğu odanın havasını temizleyen bu çiçeğin toprağını her gün kontrol etmeniz önemli.

5. Salon Sarmaşığı

Ofiste bakılabilecek çiçek isimleri arasında sarmaşık sözcüğünü duymak sizi ürkütmesin çünkü salon sarmaşığı koyduğunuz odayı sarıp sarmalayan türden değil. Sarmaşık, saksı çiçekleri ve salon çiçekleri arasında da kendine yer etmiştir.  Havayı temizlemesinin yanı sıra çok az çiçek bakımı gerektirir. Salon sarmaşığı, en iyi performansını askılı bir saksı ve az nemli gevşek toprakta gösterir.

6. Kılıç Çiçeği

Kılıç çiçeği de ofiste bakılabilecek çiçek isimleri arasına dahil edilebilir. Kurdele çiçeği gibi o da ismini yapraklarından alır. Her türlü ortamda, bir süre sulamasanız bile hayatta kalma becerisine sahiptir. Havadaki toksinleri soğurmakta üstüne yoktur.

7. Kaktüs

Ofiste bakılabilecek çiçek isimleri arasında kulak tırmalamada deve tabanıyla yarışan kaktüsler, belki de masanıza koyabileceğiniz en ideal bitki türüdür. Kaktüsler öyle bitkilerdir ki radyasyonla çevrili ofis atmosferinde radyasyonu emerler, çok az güneş ışığı ve çok az suyla hayatta kalabilirler. Saksı çiçekleri arasında kaktüsler de yer alır.

8. Yeşim Bitkisi

Ofiste bakılabilecek çiçek isimleri listesindeki en zarif isim muhtemelen yeşim bitkisi. Etli yaprakları olan bu yeşil bitki birçok ortamda hayatta kalabilir ve koyu yeşil yapraklarına rağmen çok az güneşe ihtiyaç duyar. Kırıp kırıp yenilerini de yetiştirebilirsiniz.

9. Menekşe (Afrika Menekşesi)

Bardak Menekşesi

Türkiye’deki en popüler çiçek türlerinden biri olan Afrika menekşesini de ofiste bakılabilecek çiçek isimleri listemize eklemesek olmazdı. Bu menekşenin rengarenk çiçekleri ofis ortamında içinizi açmak için birebir. Üstelik çok az yer kapladığı için masa üstünüzde yetiştirebilirsiniz.

10. Çin Herdemyeşili

Ofiste bakılabilecek çiçek isimleri listemizin yine adını muhtemelen bilmediğiniz ama aslında aşina olduğunuz bir maddesine geldi sıra. Aglaonema da denen Çin herdemyeşili, ofis için idealdir çünkü çok az bakım gerektirir. Aşırı ışığa ihtiyaç duymaz ve havadaki toksinleri temizler. Ara sıra kırmızı çiçek verir.

11. Açelya

Açelya

Açelya, ofiste bakılabilecek çiçek isimleri arasında sadece en göze hitap edeni değil, havadaki formaldehidi temizleme özelliğine de sahip. Genelde soğuk ortamları sever, o yüzden aşırı sıcağa maruz bırakmayın.

Evde Çiçek bakımı ile ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız tıklayın!

Önceki YazıSonraki Yazı