Genellikle şimdiki çocukların bizim zamanımızın oyun hamuru niyetine oynadığı slimeları sosyal medya kullanıyorsanız bir şekilde görmüşsünüzdür. İtiraf edin izlemesi bile inanılmaz rahatlatıcı, bu yazıyı hem bu konuya ilgi duyan çocuklar ve gençler, hem ebeveynler hem de gizli gizli itiraf edemeyen ama slime yapmak isteyen yetişkinler için yazacağız. Hemen başlayalım nedir bu çılgınlar gibi yapılan, izlenen slime; slime nasıl yapılır? Slime yapımı konusunda korkulacak bir şey yok, hepimizin yapabileceği tarifleri anlatacağım. Başlamadan önce bir uyarı: İçerisinde boraks olan slimelerin cilde zararlı olduğu doktorlar tarafından belirtilmiştir. Biz de tariflerde borakssız tarifler vereceğiz. Siz de malzemeleri alırken cilde zararlı olmayacak maddeleri seçmeye dikkat edin.
Slime Nedir?
Slime nasıl yapılır sorusuna geçmeden önce slime ne demek sorusunu cevaplayalım: Dilimize İngilizce’den geçen bu kelimenin anlamı balçıktır. Günümüzde oyun hamuru olarak hem çocuklar hem yetişkin tarafından kullanılmaktadır. Başlangıcı ise Nobel ödüllü Alman kimyager Hermann Staudinger’e dayanıyor. Dünya’da ve Türkiye’de bir çılgınlık haline gelmesi ise sosyal medyada paylaşılmasıyla başladı. Slime yapma videolarının izlenme rakamları milyonları aştı.
Slime Nasıl Yapılır?
Bu çılgınlık haline gelen slimeleri gelin, slime nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenerek evimizde de yapalım. Sizlere birkaç farklı tarif vereceğim. Hangisi içine sinerse hemen slime malzemelerini alıp işe koyulabilirsiniz.
Tarif 1
İlk olarak slime hamuru yapmak için slime malzemelerimizi sıralayalım.
- Tutkal
- Tıraş köpüğü
- Lens solüsyonu
- Malzemeleri karıştıracağınız derin bir kap
- Karışımı üzerine koyabileceğiniz düz bir tepsi
- Gıda boyası (İsteğe göre)
- Sim (İsteğe göre)
Tutkal derin kabımıza alıyoruz ve biraz karıştırıyoruz. Daha sonra ne kadar pofuduk olmasını istiyorsanız o kadar tıraş köpüğünü içine alıyoruz ve yine iyice kıvam alana kadar karıştırıyoruz. İsterseniz istediğiniz renk bir gıda boyasını ve simi de slime hamuru içerisine döküp slimenizi renklendirebilirsiniz. Gıda Boyasını çay kaşığının ucu kadar kullanmanız slime için yeterli olacaktır. En son olarak da lens solüsyonumuzu ekliyoruz ve yine karıştırıyoruz . Veeee slimeniz hazır! Düz tepsimizin üzerine alıyoruz ve oynuyoruz.
Tarif 2
- 50 ml sıvı yapıştırıcı
- Yarım çay bardağı normal sıcaklıkta su
- Şampuan
- Bir su bardağı sıcak su ve 1 çay kaşığı toz deterjan karşımı
- Malzemeleri karıştıracağınız derin bir kap
- Karışımı üzerine koyabileceğiniz düz bir tepsi
- Gıda boyası (İsteğe göre)
- Sim (İsteğe göre)
Sıvı yapıştırıcımızı derin bir kaba alıyoruz. Daha sonra üzerine yarım çay bardağı normal sıcaklıktaki suyumuzu ilave ediyoruz. Malzememizi çay kaşığı yardımıyla jel haline getirene kadar karıştırıyoruz. Üzerine 1 tatlı kaşığına yakın şampuan döküyoruz tekrar karıştırıyoruz. İsteğe bağlı olarak yine çay kaşığının ucuyla çok az gıda boyası dökerek karıştırıyoruz. Daha ışıltılı, gösterişli bir şeyler yapmak isterseniz istediğiniz renk bir simle daha da ışıltı katabilrsiniz. Bir su bardağı sıcak su ve 1 çay kaşığı toz deterjan karışımını da yavaş yavaş karşımıza döküyoruz. Burada kıvamını tutturmak çok önemli bu yüzden deterjanlı suyu çay kaşığıyla 2 kaşık 2 kaşık döküyoruz. Aşağı yukarı 10 çay kaşığı yeterli olabilir. Ama istediğiniz kıvama göre daha az ve çok deterjanlı suyu dökerek karıştırabilirsiniz. Kıvama gelene kadar iyice karıştırıyoruz. İstediğimiz kıvama geldiğinde ise keyifle oynama vakti…
Slime nasıl yapılır rehberimiz burada sona eriyor. Geriye birbirinden eğlenceli ve yaratıcı slimelar yaparak eğlenmek ve çocukluğa geri dönmek kalıyor!