8 Aylık Bebek Beslenmesi

8 Aylık Bebek Beslenmesi

Bebeğiniz gün geçtikçe büyüyor; göz açıp kapayıncaya kadar 8 ayın geçip gittiğini anlıyorsunuz. Bebeğiniz büyüdükçe, bebek bakımı incelikleri açısından daha da karmaşıklaşıyor gibi görünebilir ancak endişeye mahal yok: neticede artık önemli bir miktar deneyim kazandınız. Şimdi bütün mesele yalnızca yeni birkaç ipucu edinmek ve hızlıca yeni bebek beslenme tablosu oluşturup uyum sağlamak. 8 aylık bebek beslenmesi nasıl olur? 8 aylık bebek ne yer? Bu gibi bebek beslenmesine dair sorularınıza yazımızı okuyarak pratik yanıtlar bulabilirsiniz.

Ek gıdalar: Sebze ve meyve püreleri

8 Aylık Bebek Beslenmesi Sebze Püresi

Son birkaç aydır ek gıdaya geçiş yapmış olmalısınız. 8 aylık bebek beslenmesi için ek gıdaların yeri ayrıdır. 8 aylık bebek gelişimi doğru ek gıdalarla sorunsuz bir biçimde gerçekleşeceğinden, 8 aylık bebek beslenmesi için sebze püreleri ve meyve püreleri özel önem taşıyor. Bebekler için sebze püresi bu dönemde bebeğinizin öğünlerinde mutlaka yer almalı. Keza meyve püreleri de öyle. 8 aylık bebek beslenmesinde hazırlayacağınız sebze ve meyve pürelerinin kabızlık sorununa yol açmayacak sebze/meyvelerden hazırlamaya özen göstermelisiniz. Bebeğinizin bağırsaklarını çalıştıracak ek gıdalara yoğunlaşabilirsiniz.

Bebeğiniz için leziz püre tarifleri arıyorsanız, yazımızdan faydalanmanızı öneririz!

Günlük olarak az miktarda et…

8 Aylık Bebek Beslenmesi Et

8 aylık bebek beslenmesi için görece yeni bir gıda olarak et karşımıza çıkıyor. Günlük olarak birkaç parça ya da bir çorba kaşığı ölçüsünde et ya da kıyma 8 aylık bebek beslenmesinde şiddetle tavsiye ediliyor. Bebeğinizin yeni tatlara alışıp daha farklı gıdalardan daha çok fayda alabilmesi için et beslenmeye dâhil edilmesi gerekiyor. Kıyma ya da eti sebze ve meyve pürelerinin içine koyabilir, bebeğinize bu şekilde yedirebilirsiniz.

Sıvı gıdalara su da ekleniyor.

8 Aylık Bebek Beslenmesi Sıvı

8 aylık bebek beslenmesinde anne sütü hâlâ birincil önemini koruyor. Ancak bebeğinizi su içmeye alıştırmak da bu evrede artık yapmanız gerekenler arasında. 8 aylık bebek beslenmesi ek gıdalar ile birlikte yürüyeceğinden bebeğinizin sindirim sorunları yaşamaması ve mide ve bağırsaklarını rahatlatabilmesi için su takviyesi yapmaya başlamalısınız. Hem bebeğinizin elle kavrama becerileri de geliştiğinden artık suluk tutabilecek durumda olacak.

Bebeğiniz bazı katı gıdaları artık çiğneyebilir.

8 Aylık Bebek Beslenmesi Katı Gıda

Bebeğinizin elle tutma becerileri gelişiyor demiştik. Aynı zamanda çiğneme becerileri de benzer şekilde gelişmeye başladığı için çok sert olmayan katı gıdalar ile 8 aylık bebek beslenmesi programınıza katkıda bulunabilirsiniz. Örneğin haşlanmış havuç ya da tatlı patates gibi sebzeler 8 aylık bebek beslenmesi için oldukça uygun. Kabukları soyulmuş kivi, elma, avokado, muz gibi meyveler de 8 aylık bebek beslenmesinde yer alabilir. Dilerseniz meyve ve sebzeleri çatalla ezdikten sonra da bebeğinize yemesi için verebilirsiniz.

Yeni bebek beslenmesi trendi: Parmak yiyecekler

8 Aylık Bebek Beslenmesi Parmak Gıda

Bebeğinizin elle tutma becerilerini kullanabilmesi için, yani hem beslenmesi hem de eğlenmesi için parmak gıdalar ya da parmak yiyecekler adını verdiğimiz besinler 8 aylık bebek beslenmesi için olmazsa olmaz. Çok iyi pişmiş ve küçük parçalar halinde doğranmış yumuşak sebze köfteleri ya da et köfte, balık, brokoli, karnabahar gibi sebzeler, iyi pişmiş makarna gibi yiyecekler parmak yiyecekler kategorisinde 8 aylık bebek beslenmesinde yer alıyor.

Kaçınmanız gereken besinler de yok değil.

8 Aylık Bebek Beslenmesi Dikkat Edilmesi Gereken Gıdalar

Bebeğiniz büyüdükçe yediği yiyeceklerin yelpazesi genişliyor, ancak hâlâ 8 aylık bebek beslenmesi için uygun olmayan besinler bulunmakta. Bal bunlardan biri. Aynı zamanda fındık, fıstık, üzüm gibi küçük taneler halinde olan besinler de bebeğinizin hayatını tehlikeye atabileceğinden henüz verilmemeli. Çikolata da bu besinler arasında çünkü içerdiği kafein nedeniyle bebeğinizde gerginliğe sebep olabilir.

Sizin 8 aylık bebek beslenmesi önerileriniz neler? İzlediğiniz bir bebek beslenme tablosu var mı? Yorumlar bölümünde önerilerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

Hazır bebeklerden bahsetmişken “Bebek Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilmeli?” başlıklı yazımızı okumadan geçmeyin.

Önceki YazıSonraki Yazı