Kayıp Eşya Bulma Teknikleri-2

Kayıp Eşya Bulma

Günlük yaşamın koşuşturması, dalgınlık ve yorgunluk pek çok insanda kolay unutmaya sebep oluyor. Bu unutkanlıkların sık sık karşımıza çıktığı durum ise bir eşyayı nereye koyduğumuzu hatırlamamak ve bir türlü bulamamak. Peki ama kayıp eşya nasıl bulunur? Eğer siz de sık sık eşyalarınızı kaybediyor ve kayıp eşya bulma konusunda güçlük çekiyorsanız ilk olarak Kayıp Eşya Bulma Teknikleri isimli birinci yazımıza bir göz atın deriz. Profesör Solomon’un kayıp eşya bulma kitabında yer alan 12 teknikten ilk 6’sını bahsettiğimiz yazıda vermiştik. Eğer bu 6 aşamayı yerine getirdiniz ve kayıp eşyalarınızı hala bulamadıysanız sıra geriye kalan son 6 tekniği uygulamakta… İşte Profesör Solomon’un kayıp eşya bulma konusundaki diğer teknikleri:

7. Kamuflaj Etkisi

Kayıp Eşya Bulma Kamuflaj

Kayıp eşya bulma konusunda ilk altı teknik olan aramamak, kaybolanın eşya değil siz olduğunu kabul etmek, RSK kuralını hatırlamak, kaybettiğiniz şeyin aslında olması gereken yerde olduğunu kabul etmek, gezintiye çıkan eşyalar olduğunu bilmek ve bakar-kör sendromunu benimsemek tekniklerini kabul ettiniz ve uyguladınız. Ancak hala olumlu bir sonuç alamadınız. Durun, sinirlenmeyin hemen. Zira uygulamalarımız devam ediyor. 6. aşamadan sonra gelen uygulama kamuflaj etkisi uygulaması. Kamujlaj etkisi tekniğine göre aradığınız eşya belki de bir şeylerin altına saklanmış ve gizlenmiştir. Bu yüzden eşyanızın üstünü örtebileceğini düşündüğünüz her şeyin altına tek tek bakın. Hatta üstüne de bakın. Mesela aradığınız kaleminiz bir gazetenin renkli resimleri arasına saklanmış olabilir. Belki de okuduğunuz kitabın arasında unuttunuz kaleminizi? Yok mu? Üzülmeyin durun, gelin 8. maddeye bakalım:

8. Geriye Sar ve Düşün!

Kayıp Eşya Bulma Düşünmek

Kaybolan eşyanızın yer değiştirmesi esnasında unutmayın ki siz de ordaydınız. Dolayısıyla şimdi sakince oturun ve hafızanızı geriye sarın. Kayıp eşya bulma için düşünün ve eşyanız kaybolmadan önce yaptıklarınızı hatırlayın. Örneğin; kaybolan eşyanız eğer bir gözlük ise gözlüğü gözüme taktım, bulmaca çözüyordum, tam o sırada kapı çaldı… Tabii ya! Kapının orada duran dresuarın üzerinde olmasın! Bu şekilde geriye dönüş yapmalar, hafızanızı canlandırır ve size eşyanızı koyduğunuz yeri hatırlatabilir. Bu da mı olmadı? Neyse ki hala umut var…

9. Bir Kere Bak Ama İyi Bak!

Kayıp Eşya Bulma Bakma

Kayıp eşya bulma yolu onu doğru aramaktan geçer. Doğru aramanın yolu ise dairesel olarak hareket etmemekten… Alanı tararken dairesel olarak değil bölgesel olarak tarayın. Böylece bir yeri kontrol ettiğinizde aynı yeri geri dönüp tekrar karıştırmamış olursunuz. Eğer ilk baktığınızda eşya orada değilse çok büyük ihtimalle ikinci baktığınızda da orada olmayacaktır. Tabi ki doğru bir şekilde baktıysanız. Doğru şekilden kastımız önceki maddelerde tavsiye edilen şekilde. Hem aynı yeri tekrar tekrar aramak size zaman kaybettirir. Eğer doğru şekilde baktınız ve orada yoksa aynı yeri tekrar aramayın. Ancak doğru şekilde bakmadıysanız, başa dönün ve aramayı tavsiyelere uygun bir biçimde gerçekleştirin.

10. “Eureka” Bölgesi

Kayıp Eşya Bulma Dağınıklık

Kayıp eşya bulma tekniklerinde yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz diye umudunuzu kesmeyin. Son maddeye kadar eşyanızı bulma ihtimalinizin oldukça yüksek. Maksadımız sizi delirtmek değil ancak kayıp eşyalarınızın büyük çoğunluğu aslında sizin de tahmin ettiğiniz yerdedir. Veya o yerin çok yakınlarında. Bazen de bulunması gereken o yerden biraz uzaklamıştır belki… Büyük ihtimalle de bu yüzden gözünüzden kaçıyordur. Mesela aradığınız kitap diğerlerinin arkasına kaymıştır, kaleminiz bilgisayarınızın altına yuvarlanmıştır, ayracınız da yatağın altına düşmüştür…

Çünkü eşyalar da hareket eder. Profesör Solomon’un yaptığı araştırmalara göre eşyaların hareket etme alanı 45,7 cm yarı çapındaki bir daire alanıyla sınırlıdır. Solomon buna “euraka bölgesi” adını vermiştir. Bu yüzde kayıp eşyanız büyük ihtimalle tahmin ettiğiniz alann en fazla 1 metre kare genişliğindeki bu alanın içindedir. Dikkatli bakın!

11. Olay Yeri Tatbikatı

Kayıp Eşya Bulma Dedektif

Kayıp eşya bulma konusunda hala başarılı olamadıysanız sırada olay yeri tatbikatı yapmak var. Hani şu dedektif filmlerinde olanlardan… Sherlock Holmes şapkasını giyerek tıpkı o filmlerdeki gibi suç mahallini yeniden canlandırmanız gerekiyor. Haydi başlayalım:

Yorgun bir iş gününün ardından eve geldiğiniz kapıyı anahtarınızla açtınız eve girdiniz. Birkaç saat geçti ve kapıyı kiltleyip uyuyacaksınız. Ancak eyvah o da ne! Anahtar kapının üstünde değil. Hep buraya takardınız yahu noldu bu anahtarlara? Tamam neyse sakin olun. Şimdi birkaç saat önce eve girmişsiniz gibi tekrar girin. Eve girdikten sonra ziyaret ettiğiniz tüm alanları tekrar ziyaret edin. Tuvalet, giyinme odası, salon ve diğer yerler… Buralara iyice bakının. Belki de eve girdiğinizde hemen ocağı kontrol ettiğiniz için anahtarlar mutfağın tezgahındadır. Haydi mutfağa bakın… İşte orada!

12. Kayıp Eşya Bulma Son Aşama: Sizin Yüzünüzden Değil…

Kayıp Eşya Bulma Çözüm

Kayıp eşya bulma tekniklerinde geldik son maddeye. Her şeyi usulünce yaptınız ancak yine de yok öyle mi? Yer yarıldı içine girdi sanki değil mi? Üzülmeyin, suç sizde değil. Belki de biri size sormadan aradığınız eşyanızı aldı, belki de anneniz temizlik yaparken onu koyduğunuz yerden kaldırdı. Bunun için eve girip çıkanları, en son ne zaman temizlik yapıldığını bir düşünün. Tüm bunları da yaptınız ancak hala sonuç alamadıysanız Solomon’un bonus olan son maddesi “her şey olacağına varır (Que Sera Sera) diyor. Bir de şu açıdan bakın: Eşyaların da insanlar gibi ömürleri vardır ve kader onu sizden ayırmıştır, kim bilir… Belki bir gün gelir tekrar kavuşursunuz.

Eğer bu yöntemler sayesinde kayıp bir eşyanızı bulursanız ne mutlu bizlere!

Belki de artık daha düzenli olmanın zamanı gelmiştir. Hayatınızı iyileştirecek ve geliştirecek 11 alışkanlık burada!

Önceki YazıSonraki Yazı