Inside Out Filmi

88. Oscar töreni 28 Şubat 2016’da gerçekleşti. En iyi animasyon filminin kazananı Inside Out, Pixar aşıklarını sevindirdi. Inside Out, Türkçe adı ile Ters Yüz Pixar’ın en iddialı filmlerinden birisi. Toy Story ile başlayan Pixar macerasında oyuncakların, canavarların, balıkların hatta arabaların duyguları olduğuna tanık olmuştuk. Inside Out ile birlikteyse artık duyguların duyguları olduğuna tanık oluyoruz. Film, 11 yaşındaki bir kız çocuğu olan Riley’nin 5 temel hissini konu alıyor. Neşe, Üzüntü, Korku, Öfke ve Tiksinti’nin karakterlere büründüğü film bizi, beynimizin içindeki küçük seslere kulak vermeye çağırıyor.

Hem Inside Out hem de film ekibi Oscar ödülünü çoktan hak etmiş. Bütün filmlerinde olduğu gibi Pixar, Inside Out ile de bizi şaşırtan detaylara sahip. İşte Neşe dolu bir macera olan Inside Out hakkında şaşırtıcı bilgiler!

1. Inside Out’un ilham perisi filmin yönetmeni Pete Docter’in kızı Elie. Filmin ortaya çıkması Elie’nin büyüme aşamasında yaşadığı hisleri takip eden babası sayesinde oluyor. Ayrıca filmdeki karakter Riley de Elie’ye oldukça benziyor.

Hatırlatalım: Up filminde Carl’ın eşinin adı da Elie idi:)

Elie Docter

2. Inside Out, Riley’nin Minnesota’dan San Francisco’ya taşınma hikayesini ve yaşadığı hisleri anlatıyor. Ama aslında filmin ana karakteri duyguların en coşkulu olanı Neşe, yani Joy. Bu hikaye Joy’un hikayesi!

Joy

3. En önemli karakterlerden birisi Sadness, yani Üzüntü. Joy’un her zaman yanında olan ve Riley’nin yeniden mutlu olabilmesi için Joy’a yardım eden Sadness filmin olmazsa olmaz karakteri.

4. Pixar filmlerinde sıklıkla karşılaşılan şaşırtıcı noktalardan birisi filmler arasındaki bağ. Inside Out’ta da durum farklı değil. Hayal Gezegeni’nde Finding Nemo’ya gönderme yapan “Find Me” oyununu fark edebilirsiniz. Ya da hafıza toplarında yer alan Up filminden sahneleri.

Inside Out Nemo

5. Filmde Riley’in duygu değişimini sağlayan kontrol paneline kim hakim olursa panel o karakterin rengine bürünüyor. Ayrıca Riley büyüdükçe panelin boyutu da büyüyor.

Inside Out Anger

6. Filmdeki en sevimli karakterlerden biri olan Bing Bong aslında bir pamuk şeker. Bu sevimli karakter hepimizin kaybedip değerini unuttuğu şeyleri simgeliyor.

Inside Out Bing Bong

7. Filmin Japonca versiyonunda brokoliler yeşil biber olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü Japon çocukların tiksindiği yeşilliklerin başında brokoli değil biber geliyor. 

8. Filmdeki 5 duygunun da kendilerini tanımlayan birer şekli var. Bunlardan en belirgin olanı Sadness, yani Üzüntü’nün ters dönmüş bir gözyaşı damlasına benzemesi. Tiksinti, yeşil rengi ve şekli ile brokoliyi andırıyor. Öfke tuğla şeklinde, Korku ise vücudumuzdaki sinirlerin şeklinde. Joy bütün ışıltısı ile bir yıldızı andırıyor.

Inside Out Duygular

9. Tüm duygular enerji partikülleri şeklinde tasarlanmış. Joy’un tüm vücudu ışıldıyor ve tamamen bir auraya sahip. Diğer duyguların ise bazı bölgelerinde aura var. Bu ilk kez uygulanan bir teknoloji ile yapılmış ve oldukça da masraflı.

Ters Yüz

10. Filmin yapımı 4 yıl sürmüş ve yapımında 45 animatör çalışmış. Bu sayı diğer Pixar filmlerinin yarısı kadar.

Önceki YazıSonraki Yazı