Yayınevlerinde yaz ayları genelde tatil aylarıdır, mayıs sonundan eylül başına kadar pek yoğun kitap basılmaz. Ama bu yıl sanki istisna olmuş çünkü yeni çıkan kitaplar bize epey heyecan verdi. Siz de bakın bakalım, bizimle aynı fikirde misiniz?
Wonder Woman: En Büyük Savaşları
Temmuz ayına yetişen bu yeni çıkan kitap, hem Wonder Woman’ın filmini izleyip beğenenlere hem de çizgi roman tutkunlarına ilaç gibi gelecek. Dünyanın koruyucusu, amansız savaşçı Wonder Woman’ın maceralarını okumaya doyamayacaksınız.
Pinokyo – Carlo Collodi
Aslında yüz yılı aşkın süredir klasik bir yapıt olan Pinokyo’yu genelde çizgi filmlerden ve filmlerden biliyoruz. Peki, kitabını okudunuz mu? Henüz okumadıysanız İş Bankası Kültür Yayınları’ndan yeni çıkan kitaplardan biri olarak sunulan, Egemen Berköz’ün çevirdiği baskıyı kaçırmayın.
Japon Sevgili – Isabel Allende
En son çıkan kitaplar arasında Perulu ünlü yazar Isabel Allende’nin Japon Sevgili kitabı da var. Yazarın önceden birçok kitabı Can Yayınları’nda basıldı, haliyle Türkiye’de epey tanınıyor. İnci Kut’un çevirisiyle okuyacağınız kitap 1939’da Polonya’nın Nazi işgali sırasında yaşanan bir aşkı anlatıyor.
Tanrı Olmak Zor İş – Arkadi ve Boris Strugatski
Bilim kurgu sevenlerin kitaplıklarında hemen yerini alacak modern bir klasikte sıra. Sovyetler döneminin en büyük bilim kurgu yazarları sayılan bu iki yazar sizi hem eğlenceli hem eleştirel hem de sürükleyici bir maceraya çekiyor. İthaki Yayınları’ndan Hazal Yalın çevirisiyle çıktı.
2001 Eski Türkiye’nin Son Yılı – Mirgün Cabas
Televizyonun sevilen simalarından Mirgün Cabas, Eski Türkiye’nin son yılı olarak nitelendirdiği 2001 yılını odağına alıyor ve o yılı derinlemesine inceliyor. Siyasi okumalar yapmayı sevenlere güncel bir alternatif. Yeni çıkan kitaplar arasında yer alan bu kitap, Can Yayınları’ndan çıktı.
İnsan Vücuduna Seyahat – Gavin Francis
Siyasetten anatomiye geçiyoruz ve Temmuz ayı kitap önerilerine İnsan Vücuduna Seyahat’i de katıyoruz. Domingo Yayınevi’nden çıkan ve Şiirsel Taş’ın çevirdiği kitap, yakından tanıdığımızı zannettiğimiz vücudumuzda bize rehber oluyor ve bizi hem keyifli hem de faydalı bir yolculuğa çıkarıyor.
Kongo’ya Ağıt – Jean-Christophe Grangé
Ünlü macera yazarı Jean-Christophe Grangé’ın Doğan Kitap’tan çıkan son eseri Kongo’ya Ağıt aslında Lontano’nun devamı. Kitap bir önceki kitabın kaldığı yerden maceraya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanında, şeytanvari Çivi Adam’a karşı mücadele sürüyor.
Jack Kerouac’ın Yalnız Hayatı – Joyce Johnson
Özellikle Yolda kitabıyla Beat kuşağının okunmaya doyulamayan yazarı Jack Kerauac nasıl biriydi? Son çıkan kitaplar arasında bu sorunun yanıtını da bulabilirsiniz. Ayrıntı Yayınları’ndan Aydın Çavdar çevirisiyle çıkan kitap yazarın hiç bilmediğiniz yönlerine ışık tutacak ve onun yazdıklarını daha iyi anlamanızı sağlayacak.
Tanrı Adına Savaş – Karen Armstrong
Alfa Yayıncılık’tan Murat Erdem çevirisiyle çıkan bu kitap, köktendinciliği korkutucu öğelerinden arındırıp somut bir şekilde göstererek bu kavramı daha iyi anlamaya yardımcı oluyor ve ona yönelik stratejiler yapılandırmak için de yol gösterici bir görev üstleniyor.
Yaşam Sanatı – Zygmunt Bauman
İsmiyle dikkat çeken Yaşama Sanatı, yakın zamanda kaybettiğimiz değerli sosyolog Zygmunt Bauman’ın etkileyici ve akıcı üslubuyla okuru kendine bağlıyor. Ayrıntı Yayınları’ndan Akın Sarı çevirisiyle çıkan bu kitap, bireyselleşen modern toplumda yaşam sanatını performansınızı artıracak önerilere sahip.
Yeni Çıkan Kitaplar Bonusu: Videonun Eylemi – Kolektif
En son çıkan kitaplar arasına bir de size zihin jimnastiği yaptıracak bir kitap sıkıştıralım. Ege Berensel’in derlediği ve Alef Yayınları’ndan çıkan kitapta yerli ve yabancı birçok yazar, hayatımızın hemen her anında karşılaştığımız videoya (bizi röntgenci konumundan çıkaran) yeni bir bakış açısı getirilmesi çerçevesinde birleşerek görüşlerini dile getiriyor.
Temmuz ayında yeni çıkan bu kitaplardan herhangi birini okudunuz mu? Cevaplarınızı ve kitaplarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.